Werkgebied Den Haag, Rijswijk, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg

Update 23 maart: vrijwilligersinzetten geannuleerd

In verband met het coronavirus hebben wij in de organisatie besproken wat ons standpunt is t.a.v. de inzet van vrijwilligers bij cliënten onder de huidige bijzondere omstandigheden.

Wij vinden dat wij als organisatie onze verantwoordelijkheid moeten nemen en de beslissing over het wel of niet ondersteunen van terminale mensen niet van de individuele keuze van vrijwilligers moeten laten afhangen. In onze overwegingen hebben we de richtlijnen van de regering en het RIVM gevolgd. De conclusie is dat wij de veiligheid van vrijwilligers die worden ingezet en de cliënten niet kunnen garanderen. Daarom hebben wij met pijn in ons hart besloten dat wij voorlopig geen nieuwe aanmeldingen aannemen. De ondersteuning van cliënten die nu in zorg zijn wordt afgebouwd. ​Indien gewenst kunnen vrijwilligers wél telefonische ondersteuning bieden. 

Afgaande op de berichten vanuit de overheid en het RIVM zullen wij weer met elkaar in overleg gaan om de situatie te beoordelen en vervolgafspraken te maken.

Wij hopen op uw begrip voor dit besluit en gaan ervan uit dat er betere tijden komen waarin wij weer ingezet worden om terminale mensen te ondersteunen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de coördinatoren via 070-7541330. Daarnaast is er een landelijk informatienummer beschikbaar voor overige vragen van burgers: 0800-1351.