logo Stichting Terminale Zorg Haaglanden

Ervaringen

Reacties van nabestaanden

'Speciale dank richt ik aan de vrijwilliger die mij twee dagdelen per week zo heeft gesteund met haar wijsheid. Ik heb hier veel van geleerd en ben haar erg dankbaar.'

'Argwanend begon mijn moeder aan dit avontuur maar al heel vlug was de vrijwilligster niet meer weg te denken uit de organisatie die rond de laatste weken van mijn moeder was ontstaan.'

Uitspraken van vrijwilligers

'Het woord zwaar heb ik nooit gebruikt, ik vind het bijzonder. Bijzonder dat je het laatste stukje mee mag lopen.'

'Als ik ergens binnenkom, probeer ik aan te voelen wat er nodig is.'

Praktijkvoorbeelden

Een dame die stervende was, wilde met niemand praten. Wel ging zij in op het aanbod van een vrijwilliger haar een handmassage te geven. De vrijwilliger is gedurende drie maanden twee keer per week bij deze dame geweest om haar handen te masseren. Zij vond dit heerlijk en werd er heel rustig van. Tot aan haar dood werd er nauwelijks gesproken, maar de aanwezigheid van een vrijwilliger, gecombineerd met de massage aan de handen, bleek voldoende voor een tevreden gevoel.
                                                  ----------

Een noodkreet van de thuiszorg voor een alleenstaande mevrouw die zonder enige vorm van mantelzorg verkeerde en voor wie mogelijk haar laatste levensuren waren ingegaan; of wij een paar uur bij haar konden zijn. De coördinator ging onmiddellijk aan de slag om een vrijwilliger te vinden die meteen naar haar toe kon gaan. De vrijwilliger trof een verzwakte vrouw aan, die wonderlijk genoeg nog helder was en dankbaar de hand van de vrijwilliger pakte. Tot ieders verbazing heeft mevrouw nog een week geleefd en de vrijwilliger is iedere dag een paar uur bij haar op bezoek geweest.
                                                  ----------

Een oudere dame, woonachtig in een aanleunwoning, was zo verknocht aan haar hondje dat ook op leeftijd was, dat zij alleen al voor hem thuis wilde blijven. Twee vrijwilligers van onze stichting hebben het hondje voor haar uitgelaten. Na een paar weken heeft mevrouw besloten het hondje eerst te laten inslapen, waarna haar eigen euthanasiewens werd uitgevoerd.
 

Meer weten?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Bel tijdens kantooruren met 070 75 41 330, of vul het onderstaande formulier in. Eén van onze medewerkers zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

 

De heer Mevrouw