Werkgebied Den Haag, Rijswijk, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg

Stichting Transmurale Zorg gaat jaarlijks een aantal keer in gesprek met professionals, vrijwilligers, cliënten of anderen uit de regio Haaglanden. Dit keer werd onze coördinator Maud geïnterviewd over de inzet van vrijwilligers bij palliatieve patiënten en onze deelname aan het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden.

Maud: “Wij zijn er voor mensen die thuis of in het verpleeghuis willen sterven. Netwerkzorg is in deze situaties heel belangrijk, omdat er vaak zorg op maat wordt geleverd. Je kunt daarbij als huisarts of als wijkverpleging niet in je eentje de complete zorg bieden. Samenwerking met anderen is dus heel belangrijk, waarbij de inzet van onze vrijwilligers als een aanvulling kan dienen op de professionele zorg.”

Lees het volledige interview via deze link.