Werkgebied Den Haag, Rijswijk, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg

Gastenboek

In dit gastenboek kunt u uw ervaring met Vrijwilligers Terminale zorg delen. Uw ervaring kan andere mensen helpen. U kunt een reactie achterlaten door uw naam en e-mailadres in te vullen. Alleen uw voornaam zal worden getoond.

 

Verbaasd ben ik dat er zoveel mensen in de directe omgeving zijn die als vrijwilliger (om niet) anderen willen helpen. Via de thuiszorg kreeg ik kontakt met de Vrijwilligers Terminale Zorg (VTZ). Zij zijn werkzaam in Den Haag en omgeving. Er zijn maar liefst 60 mensen bij aangesloten en er is zelfs een wachtlijst.

De stichting wordt aangestuurd door twee uitstekende professionals, die goed weten in te schatten wat de problemen zijn en uitstekend communiceren.

Na een eerste kennismaking is het altijd de vraag hoe goed je partner met de vrijwilliger uit de voeten kan. Er was een uitstekende match met de aan ons toegewezen vrijwilliger. Dat werpt zijn vruchten af. Er zijn veel dingen besproken, juist terwijl ik er niet bij was. Dat geeft lucht aan je partner en beiden leren van elkaar.

Als je 24/7 mantelzorger bent in de laatste fase van het leven van je partner kun je deze hulp goed gebruiken.

Wanneer iemand voor een dagdeel jouw taken overneemt kun je met een gerust hart even weg: boodschappen doen, naar de garage, bijslapen of even er uit, even wandelen, even de spanning loslaten.

Mijn vrouw is inmiddels in alle rust overleden, maar tijdens en na deze heftige dagen is er nog steeds aandacht en belangstelling naar mij als achterblijvende partner. Ik kan en mag altijd op ze terugvallen. Dat siert deze groep mensen.

Ik hoop dat al deze vrijwilligers in de toekomst blijven doorgaan, want hun doelgroep groeit met de jaren.

Ik wil de vrijwilligers en de medewerkers van VTZ bedanken voor hun begeleiding en medeleven voor en na het overlijden van mijn vrouw.

In dank geschreven,

Peet

Het ging zo goed, ik kon lekker gaan slapen en mijn eigen ding doen. Echt geweldig, reuze bedankt.

Trees

Had ik maar eerder geweten dat jullie er waren, het heeft ons heel veel rust gegeven. Zonder de vrijwilligers had ik het niet lang meer volgehouden.

Erik

Graag laat ik weten dat ik de snelheid waarmee jullie de hulp op touw zetten en ook de warmte die Berry heeft uitgestraald voor ons een zeer positieve ervaring zijn geweest. Ook fijn dat ik een kort lijntje met Berry zelf kon onderhouden, wat de laatste dagen goed uit kwam. Hartelijk dank daarvoor.

Els

Het is alweer bijna 3 maanden geleden dat mijn lieve vrouw is overleden. De drie maanden die ze in 2021 nog bij me was hebben jullie met het oppassen van  Jeannette en Evert op de tijden als ik weg moest, mijn vrouw heel veel rust gegeven. Het was jammer dat ze het steeds benauwder kreeg en het voor haar steeds zwaarder werd. Gelukkig is ze rustig ingeslapen en hoop ik dat ze er weinig van gemerkt heeft. Het is voor mij een groot gemis en verdriet nu ze er niet meer is want zij was mijn grote liefde.

ik wil Maud en de twee vrijwilligers ontzettend bedanken. Ook zij
hebben gezorgd dat mijn vrouw op een mens waardige wijze kon heen gaan.

Het is nu rustig na al die heftige dagen. Mijn vrouw is gecremeerd en bijgezet in het graf. Zo kan ik haar toch nog opzoeken!

Ik ga eindigen om jullie nogmaals te bedanken voor jullie mooie werk. Ik
zal het nooit vergeten de hulp en ondersteuning die jullie geboden
hebben. 

Kees

Argwanend begon mijn moeder aan dit avontuur, maar al heel vlug was de vrijwilligster niet meer weg te denken uit de organisatie die rond de laatste weken van mijn moeder was ontstaan. 

A.

Conny en Willeke zijn bij mijn moeder en vader langsgegaan. Zo dierbaar. Die moeten jullie vasthouden, het zijn schatjes!

Diny

Dankzij de aanwezigheid van Wiek is er een ander soort gesprek op gang gekomen, wat mij in mijn eentje niet lukt. Een vorm van aandacht die erg fijn is!

Marjan

Ik werk in het ziekenhuis en als het nodig is verwijs ik patiënten door die thuis willen overlijden. De coördinatoren reageren heel snel en maken echt een match tussen mensen die bij elkaar passen.

Anja

Speciale dank richt ik aan de vrijwilliger die mij twee dagdelen per week zo heeft gesteund met haar wijsheid. Ik heb hier veel van geleerd en ben haar erg dankbaar.

Nogmaals heel erg veel dank voor de steun die mijn vrouw en ik van Vrijwilligers Terminale Zorg hebben mogen ondervinden; wij waren daar erg blij mee en we hebben de vrijwilligers erg gewaardeerd!

Adriaan

Jullie hebben echt goede vrijwilligers die passen in de terminale zorg. Ik heb kennis gemaakt met Ellen. Zij is een engel.

Izdihar

Bedankt, in deze korte maar soms ook heftige periode heb ik heel veel steun aan jullie gehad. Een luisterend oor en mensen die begrepen hoe het voor mij moest zijn. Lieve groetjes en geef Yvonne mijn groeten.

Anita

Zo blij met zulke mensen! Als wijkverpleegkundige maak ik hier regelmatig gebruik van. De vrijwilligers maken echt een verschil of iemand thuis kan sterven of niet. 

Shanice

Ik heb heel veel aan de vrijwilliger. Een luisterend oor. Zonder vooroordelen. Het is fijn als je je verhaal kwijt kan. Sommige dingen wil je niet delen met familie of bekenden. En dan is zo’n betrokken vrijwilliger echt uniek.

Yvonne

Heeft u goede ervaringen met Vrijwilligers Terminale Zorg, of wilt u een compliment maken aan onze vrijwilligers? U zou anderen er erg mee helpen als u uw ervaring op de website wil delen. Stuur ons een e-mail en wij zorgen dat uw verhaal op deze website wordt geplaatst.