Werkgebied Den Haag, Rijswijk, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg

Het netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden bestaat 20 jaar en dat hebben wij gevierd tijdens een bijeenkomst met collega’s uit het palliatieve zorgveld. Naast inhoudelijke verdieping, was het ook een mooi moment om onze samenwerkingspartners te spreken en contact te leggen met mogelijke nieuwe verwijzers.

De twee hoofdsprekers:

Palliatieve zorg, van alle tijd. door Yvette van der Linden

Arts, Yvette van der Linden, gaf uitleg over hoe zij al geruime tijd vol passie werkt, waarbij samenwerking en communicatie van belang zijn. Passende communicatie is een essentieel onderdeel van palliatieve zorg en de opbrengst van het samenwerken in het Heden en toekomst van Palliatieve Zorg in Nederland.

Diagnose ongeneeslijk ziek. En nu? door Jannie Oskam

Vervolgens was het woord aan Jannie Oskam. Zij gaf alle aanwezigen een unieke kijk in het leven van een patiënt in het Heden. Als ervaringsdeskundige in de zorg, maar ook als patiënt. Haar boek Tussenland is een waardevol boek voor iedereen die te maken heeft met palliatieve zorg: van patiënten, naasten en zorgverleners tot managers, bestuurders, beleidsmakers en financiers.