Werkgebied Den Haag, Rijswijk, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg

Door grenzen te stellen, blijf je trouw aan jezelf. Maar het in de gaten houden van grenzen is niet altijd zo eenvoudig. Daarom gingen onze vrijwilligers in gesprek over dit thema. Onder begeleiding van predikant en supervisor Margreet Klokke onderzochten zij hun grenzen als bron van kracht. 

Margreet Klokke besprak vier grensgebieden:

  1. Werk en privéleven (omgaan met tijd);
  2. Vertrouwelijkheid (omgaan met informatie);
  3. Geven en ontvangen (omgaan met geld);
  4. Professionele en persoonlijke verhouding (omgaan met nabijheid).

Enkele reacties na afloop van de bijeenkomst: “We hebben een paar dingen opgemerkt en veel aan elkaar gehad om hierover te sparren. Er is een onderscheid of het één keer gebeurt of structureel.” “Het is een groei die je als vrijwilliger doormaakt”. “Het feit dat wij vrijwilliger zijn, geeft eigenlijk al een grens aan”.

Wij kijken terug op een geslaagde middag!