Werkgebied Den Haag, Rijswijk, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg

Betrokken en vertrouwde vrijwilligers

Onze vrijwilligers kiezen heel bewust voor deze kortdurende, intensieve zorg en zijn gemotiveerd om mensen in hun laatste levensfase en hun naasten bij te staan. Voordat zij in de palliatieve terminale zorg worden ingezet, worden de vrijwilligers zorgvuldig geselecteerd en opgeleid. De hulp van vrijwilligers is onbetaald.

De vrijwilligers vervangen niet de professionele zorg, maar zijn aanvullend.

Aan onze stichting zijn circa 60 vrijwilligers verbonden.

 

Vrijwilliger worden?

Of je nu man of vrouw bent, fulltime of parttime werkt, studeert of met pensioen bent. Iedereen is welkom, zolang je maar gemotiveerd bent om mensen in hun laatste levensfase (en hun naasten) bij te staan.

Als vrijwilliger kom je bij mensen thuis of in het verpleeghuis. De activiteiten die je onderneemt zullen elke keer weer anders zijn. Je komt immers in steeds wisselende gezins- en leefsituaties terecht. Zo heeft de ene cliënt behoefte aan een luisterend oor en wil de ander graag samen de krant doornemen. Maar soms is het ook nodig om te waken of te helpen met eten en drinken. De wensen van de cliënt en diens omgeving vormen het uitgangspunt. Als vrijwilliger ondersteun je niet alleen de cliënt, maar ook de mantelzorger met tijd, aandacht en praktische hulp. Zodat de mantelzorger met een gerust hart even de deur uit kan gaan om bijvoorbeeld boodschappen of iets voor zichzelf te doen. De kern van de inzet is ‘er zijn’. Als er een hulpvraag is die bij jouw wensen past, kan je maximaal twee keer per week vier uur worden ingezet.

Tel. 070 75 41 330 of E-mail: info@terminalezorg.nl

Lees meer over wat wij verwachten van vrijwilligers